Creatief

Creatief; Swappen #1

flower-banner

Al vaker zag ik op Instagram de tag ”swappen” voorbij komen. Daar zag ik dan leuke foto’s bij staan van creatieve mensen die iets voor een ander maakte. Daarbij foto’s van leuke ingepakte cadeautjes en kaartjes. Ik ben zelf gek op creativiteit en wilde hier meer over te weten komen.

Op Instagram kwam ik eigenlijk niet veel verder, dus dan maar op Facebook zoeken.. Daar kwam ik op een pagina uit waar je lid van kon worden.

Iedere maand een ander thema waar je jezelf voor kan inschrijven zodat je vervolgens te horen krijgt voor wie je iets gaat maken. Je schrijft jezelf in volgens het formulier en zet in het formulier je gegevens en iets over jezelf.

Mijn eerste swap! Ik kan niet wachten. Het thema deze maand; culinair. Mmm.. wat moet ik mij daar precies bij voorstellen en hoe gaat ik dit precies verwerken in een Swap? Ik kreeg via de mail te horen voor wie ik wat moest gaan maken. Een jong gezin met 3 kleine kinderen en een stel honden als huisdier, leuk!

Een nachtje nagedacht en er kwam een idee; een picknickmand! In mijn knutselkamer lag nog een doos, deze heb ik zelf wat aangepast door te knippen en te lijmen. Vervolgens helemaal geverfd en bovenop geprobeerd een rietpatroon te maken. Mwah, redelijk gelukt. Met karton een handvat en een sluiting gemaakt en van papier twee riempjes met daarop ijzeren details. Ik vind het leuk gelukt.

20170425_134213.jpg20170425_134206.jpg

Daarna de binnenkant; bij de Xenos zag ik kleine matjes van nepgras en bloemen. Deze heb ik op maat geknipt om op de bodem te leggen. Zoals ik gewend ben van een echte picknickmand, hangt er aan de binnenkant aan de deksel een stapeltje borden, vastgemaakt met een riempje. Dit heb ik ook geprobeerd na te maken. Verder heb ik de binnenkant versierd met een leuk ondergrondje onder de borden, stickers van diertjes en bloemen om het wat meer lente/zomer-achtig te maken. Ik heb een klein slingertje met vlaggetjes in de doos gespannen om het wat feestelijker te maken en zelf een tekst gemaakt aan de binnenkant met de tekst; Picknick.

20170425_001659.jpg20170425_001729.jpg

20170425_001748.jpg20170425_001757.jpg20170425_001806.jpg

Ik ben opzoek gegaan naar leuke cadeautjes die passen bij de term culinair en past bij wat de familie had geschreven in de mail; onder andere dat ze gek zijn op Italiaans eten, zelf en moestuin hebben en gek zijn op het buitenleven. Volgens de regels van de Swap moet je minimaal 10 euro uitgeven aan cadeautjes. Dit bedrag moet verdeeld worden onder minimaal 5 cadeautjes. Op naar de Action, Xenos, Hema & de supermarkt.

20170425_001942.jpg

De cadeautjes die ik heb gevonden passen naar mijn idee goed bij het thema en de picknickmand. Ik zou er iedergeval blij van worden als ik dit zou krijgen.

20170425_1342401.jpg

Zoals ik bij de meeste heb gezien, word er een kaartje meegestuurd met een gezellige tekst en je naam zodat ze weten van wie ze het hebben ontvangen. Ik heb dit zelf verwerkt in het thema zelf. Ik heb een bestekzakje gemaakt van karton en daarin en servet, een mes en een vork ingedaan. Op het kartonnen zakje heb ik een kaartje geplakt met daarop een leuke tekst en mijn naam. Ik vind het zelf origineel bedacht.

20170425_13423320170425_134320.jpg

De cadeautjes zijn vrolijk ingepakt met verschillende soorten inpakpapier en versierd met labels en andere leuke kaartjes in de vorm van fruit & cupcakes. Klaar om verstuurd te worden.

p51501631.jpg

Ik ben benieuwd naar de reactie van de ontvanger!

Liefs,

thumbnail_tato

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s